Eigenlijk kun je niet spreken van de kerstmarkt Berlijn. Op diverse locaties in de stad zijn kerstmarkten. Bijvoorbeeld de kerstmarkt bij het Berlijnse Sony Center (Potsdamer Platz). Het dak van het futuristische Center is werkelijk prachtig verlicht. Hier vindt je allerlei leuke kraampjes met heerlijke braadworst en een skihelling waar je met een rubberband vanaf kunt glijden.
Maar ook op de Gendarmenmarkt, Opernpalais, Alexanderplatz, bij Roten Rathaus, bij Hauptbahnhof, bij Gedachtsniskirche en bij Schloss Charlottenburg vinden kerstfestiviteiten plaats. Eigenlijk heeft elke stadswijk wel een eigen kerstmarkt. Om ze allemaal te bezoeken in een weekendje is eigenlijk niet te doen. Berlijn is groot, heel groot. Qua omvang echt niet te vergelijken met een Nederlandse stad. Ons advies: Kijk naar de kerstfestiviteiten in de wijk van het hotel en bezoek de bekende kerstmarkten bij de Gedachtniskirche en de Potsdamer Platz. Heb je daarna nog zin en tijd over? Ga naar een leuke hippe buurt en de kans is heel groot dat je een dito kerstmarkt treft!

Waarom de kerstmarkt van Berlijn?

  • Je vermaakt je hier zo een aantal dagen!
  • Prachtige versieringen en lekkere hapjes en drankjes
  • Berlijn heeft internationale allure en is heerlijk om te kerstshoppen

Hotels tijdens de kerstmarkt van Berlijn

Er zijn hotels met speciale kerstarrangementen. U vind hier goede hotel aanbiedingen in Berlijn.

Gemakkelijk en goedkoop naar de kerstmarkt?

trein Met de trein naar de Kerstmarkt van Berlijn trein kerstmarkt Berlijn
Wist u dat u momenteel heel voordelig met de trein naar de kerstmarkt in Berlijnkunt gaan. Al vanaf €39,- !
Lees meer over de trein naar Keulen

Leuke Hotels in Berlijn

Hotel berlijn

Hotel Zoo Berlin

Onze topper in Berlijn is hotel Zoo! Gelegen aan de Kurfürstendamm. Het hotel heeft een hele leuke bar en mooie inrichting. Mooi design!
Hotel Zoo Berlin


Hotel berlijn

Titanic Deluxe Berlin

Dit is momenteel een van de populairste hotels in Berlijn. Niet zo gek want dit luxe hotel beschikt over een grillrestaurant en een spa met een authentieke Turkse hamam/stoombad.
Titanic Deluxe Berlijn


Hotel berlijn

Ramada Hotel Berlijn-Alexanderplatz

Gunstige ligging in het centrum valkbij de Alexanderplatz! De prijs kwaliteit verhouding van dit hotel is prima.
Ramada Hotel Berlijn-Alexanderplatz


Nog veel meer hotel kerstarrangementen in Berlijn

Data kerstmarkt Berlijn

De data van de diverse kerstmarkten in Berlijn kunnen iets afwijken, maar globaal gezien zijn de kerstmarkten in Berlijn van 30 november 2018 t/m 26 december 2018. Op de Potsdamer Platz is de kerstmarkt dagelijks open van 10.00 tot 22.00. De overige kerstmarkten zijn op vrijdag en zaterdag vaak wat langer geopend, veelal tot 22.30. Afwijkende openingstijden gelden voor 24 december, veelal open tot 14.00 uur, en 25 november ivm Totensonntag.

De kerstmarkt bij de Gedachtniskirche is, zoals je van het statige West-Berlijn mag verwachten, erg traditioneel. Sierlijke verlichting en chique kraampjes. De grootste kerstmarkt vindt je bij de Gendarmenmarkt. De kerstmarkten van Berlijn zijn geweldig voor iedereen die nog nooit in Berlijn is geweest, maar ook voor liefhebbers van de stad is dit een mooie periode om Berlijn nogmaals te bezoeken. Je kunt er namelijk heerlijk shoppen!
data kerstmarkt berlijn
locatie kerstmarkt berlijn
kerstmarkt berlijn
 kerstmarkt berlijn 2015

Locatie kerstmarkt Berlijn

De grootste kerstmarkt van Berlijn vind je op de Gendarmenmarkt. De meest traditionele kerstmarkt vindt plaats op het plein bij de Gedachtniskirche. Bij het Sony Center op de Potsdamer Platz is een kerstmarkt waar kraampjes met hapjes en drankjes worden afgewisseld met vertier voor de kids. Je vindt er een ware ijssleebaan. Met kinderen is het ook leuk om naar de kerstmarkt op Alexander Platz te gaan. Deze kerstmarkt lijkt nog het meest op een kermis. Met zweefmolens, suikerspinnen en een hoog reuzenrad.

Plattegrond kerstmarkt Berlijn


Grotere kaart weergeven

Om alvast in de sfeer te komen

Officiele site kerstmarkt Berlijn

Weihnachten in Berlin/

Volg ons op Facebook:

Facebook Kerstmarkt Duitsland